duminică, 24 ianuarie 2021

Biden - Reforma Socială


După aceea, Senatul va prelua probabil pachetul de cheltuieli, denumit Planul american de salvare, în prima săptămână a lunii martie, deși au apărut unele riduri în timpul negocierilor. Cea mai mare problemă este o prevedere din măsura Camerei care ar ridica salariul minim federal la 15 dolari pe oră până în 2025. Proiectul de lege al Senatului este puțin probabil să includă creșterea după ce parlamentarul Senatului a decis joi că majorarea salariilor nu poate fi inclusă în versiunea camerei superioare a planului de relief. 

Cu toate acestea, în timp ce pierderea creșterii salariilor este o lovitură pentru lucrătorii cu venituri mici, eliminarea acesteia din negocierile Senatului ar putea accelera în mod eficient adoptarea proiectului de lege, spun analiștii.

"Această decizie, deși dezamăgitoare pentru progresiști, face calculul adoptării proiectului de lege mult mai ușor pentru democrați", a declarat Hammond investitorilor în nota de cercetare. „Vor evita o bătălie dificilă în Senat, unde doi senatori democrați se opun unei creșteri la 15 USD / oră (deși cel puțin unul dintre ei a spus că ar putea sprijini o creștere mai mică), ceea ce înseamnă că partidul ar fi putut fi supus unei brutale luptați pe subiect ".

Proiectul de lege ar spori, de asemenea, prestațiile săptămânale de șomaj de la 300 la 400 de dolari; furnizarea de finanțare pentru întreprinderile mici, școli și orașe și state; oferiți familiilor cu copii o reducere fiscală; și să mărească cheltuielile guvernamentale pentru testarea COVID-19 și urmărirea contactelor. 

  Vezi Sursa AICI

Asta înseamnă că Camera va vota asupra unei versiuni care include creșterea salariului minim, în timp ce legislația Senatului nu o va face. Din cauza acestei discrepanțe, Camera va trebui să voteze din nou proiectul de lege după ce Senatul îl va aproba, potrivit analistului Heights Security Hunter Hammond. 


Un nou proiect de lege privind imigrația reînvie dezbaterea privind cetățenia și pune presiune pe Biden să livreze Comunitățile de imigranți susțin sărbătorirea schimbării de ton la Casa Albă.

Legea cetățeniei SUA din 2021 ar crea o cale de opt ani către cetățenie pentru cetățenii non-cetățeni, o revizuire radicală a imigrației care nu a fost văzută de mai bine de 35 de ani.

Măsura ar impune rezidenților nedocumentați să treacă verificări de antecedente penale, să plătească impozite și să aștepte cinci ani doar pentru a solicita o Carte verde sau rezidența legală permanentă.

Comunitățile de imigranți și susținătorii lor sărbătoresc o schimbare de ton la Casa Albă și un nou plan de rezolvare a statutului legal al celor 11 milioane de imigranți fără acte din țară .

"În sfârșit, nu ne vom mai teme", a spus ea, reținându-și numele de familie pentru a-și proteja identitatea.

"Simt alinare", a spus Rosibel Flores Arbaiza, cetățean american naturalizat și lider în marea comunitate de imigranți salvadoreni din capitala națiunii. „Chiar acum suntem, așa cum am spus, în așteptare, pentru că nu știm ce se va întâmpla, dar speranța noastră este în noua administrație, pentru că asta căutăm - schimbarea”.

Dacă vor trece controale de securitate suplimentare, vor învăța civică engleză și americană, atunci imigranții calificați ar putea solicita să devină cetățeni trei ani mai târziu, conform proiectului de legislație.

"Propunerea este vizionară", a declarat Marielena Hincapie, directorul executiv al Centrului Național de Drept pentru Imigrări, un grup de apărare a imigranților nepartizan.

„Proiectul de lege pe care îl trimit Congresului înlocuiește cuvântul„ străin ”cu„ non-cetățean ”, a adăugat ea. „Numai asta nu este simbolic, este de fapt transformator.”

Unii imigranți ar fi urmăriți rapid în cadrul propunerii Biden, inclusiv sute de mii de muncitori agricoli, beneficiari ai statutului de protecție temporară sau TPS, și așa-numiții Dreamers , tineri imigranți fără acte care au venit în SUA ilegal ca copii.

"Am venit în SUA la o vârstă fragedă cu mama și tatăl meu. Erau predicatori baptiști din sud în Dallas, Texas și am fost în mișcarea justiției americane de când eram senior la liceu", a spus Greisa Martinez Rosas, un beneficiar DACA și director executiv al United We Dream, o mișcare de bază a Dreamers. „Cred că acest lucru este de mult întârziat”.

Există mai mult de un milion de visători în SUA, cu peste 600.000 înscriși în DACA sau acțiune amânată pentru sosiri în copilărie, programul creat de președintele Barack Obama pentru a proteja temporar imigranții de deportare și a le oferi permise de muncă pe termen scurt.

Visătorii au primit mult timp sprijinul bipartizan pentru statutul juridic permanent, dar Congresul nu a putut să-l facă permanent.

"Acesta nu este un joc politic pentru noi. Este vorba despre viața noastră", a spus Rosas pentru ABC News Live . „Ceea ce este clar din anii Obama, ceea ce este și mai clar din anii Trump este că țara și guvernul nu pot conduce cu detenție și deportare. Există un mandat și o oportunitate pentru administrația Biden de a oferi un viitor vizionar în care toate dintre noi suntem capabili să aparținem ".

Fereastra oportunității pentru acțiune legislativă este îngustă, democrații deținând cea mai slabă majoritate din Congres în ultimele decenii și alegerile intermediare la mai puțin de doi ani distanță. Mulți republicani încearcă deja să omoare proiectul de lege privind imigrația Biden.

„La un moment în care 10 de milioane de americani sunt încă de lucru, sau se luptă pentru a obține orele de care au nevoie, Joe Biden , prin legislația sa vrea să dea amnistie la 15 milioane de imigranți ilegali“ , senatorul Tom Bumbac, R-Ark., A declarat Fox News săptămâna aceasta.

Vezi Sursa Info AICI

Biden a promis că va reforma securitatea socială


Noul președinte ales Joe Biden are o listă înaltă de priorități în primele sale zile de funcție, printre care se află și șeful pandemiei.

Dar experții se așteaptă ca o problemă cu care a promis să trateze în timpul campaniei sale, reforma securității sociale, ar putea deveni, de asemenea, un punct focal imediat după anul acesta.

Milioane de americani se bazează pe prestații de securitate socială pentru a oferi venituri atunci când sunt pensionari sau cu dizabilități sau când cei dragi decedează.

Fondurile programului s-au epuizat. Cea mai recentă estimare oficială a Administrației pentru Securitate Socială arată că doar 79% din prestațiile promise vor fi plătibile în 2035 din cauza epuizării fondurilor sale fiduciare. Această estimare nu are în vedere efectele pandemiei, despre care specialiștii spun că ar putea muta această dată chiar mai repede.

Biden a adus mari schimbări programului pe traseul campaniei.

Conform planului său, lucrătorii eligibili ar obține un beneficiu minim garantat egal cu cel puțin 125% din nivelul federal al sărăciei. Persoanele care au beneficiat de beneficii de cel puțin 20 de ani ar primi o creștere de 5%. Văduvele și văduvele ar primi cu aproximativ 20% mai mult pe lună.

Biden propune, de asemenea, modificarea măsurării creșterilor anuale ale costului vieții la Indicele prețurilor de consum pentru persoanele în vârstă sau CPI-E, care ar putea urmări mai atent cheltuielile cu care se confruntă pensionarii.

Pentru a plăti aceste beneficii mai mari, Biden ar aplica impozite pe salarii pentru cei care câștigă 400.000 USD sau mai mult. În 2021, lucrătorii plătesc în general impozitul de securitate socială de 6,2% pentru până la 142 800 $ din salarii. (Câștigurile cuprinse între 142.800 și 400.000 USD nu ar fi supuse acelor taxe prevăzute de plan, deși acest decalaj s-ar închide în cele din urmă în timp.)

Alți candidați democrați în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din 2020 și-au lansat propriile idei pentru reforma securității sociale. Ultima dată când s-au pus în aplicare schimbări radicale a fost în 1983, când președintele Ronald Reagan, republican, a încheiat un acord cu președintele Camerei Democratice, tipul O’Neill, D-Mass.

“Am crezut întotdeauna că este nevoie de un președinte democratic pentru a face reforma securității sociale”, a spus Jason Fichtner, un coleg la Centrul pentru Politici Bipartisan și fost oficial al Administrației pentru Securitate Socială.

Deoarece Biden, în vârstă de 78 de ani, a sugerat de la bun început că intenționează să fie președinte cu un singur mandat, va trebui să abordeze problema în următorii câțiva ani.

“Sper ca președintele Biden să aibă grijă cel puțin după jumătatea perioadei din 2022, începând cu 2023, de a încerca să-și asigure o moștenire și care ar fi reforma securității sociale”, a spus Fichtner.

Vezi Sursa AICI

Joe Biden pune în aplicare legea pe care Liviu Dragnea o voia în România: Obligă statul să cumpere mai multe produse americane

Liviu Dragnea voia o lege în care marile lanțuri de magazine să fie obligate să comercializeze cât mai multe produse românești, dar a fost dur criticat pentru intenția sa. Însă, ceea ce nu a putut Dragnea în România, va face Joe Biden în SUA. Liderul american semnează luni un decret prin care cere agenţiilor federale să cumpere ma imult produse americane - consolidând astfel planul ”Buy American” -, cu scopul de a relansa producţia naţională şi de a apăra locurile de muncă, reluând astfel o temă a predecesorului său Donald Trump, a anunţat consilierul economic al Casei Albe, relatează AFP.

Acest decret vizează să ”crească investiţiile în industriile manufacturiere şi în muncitori, pentru a reconstrui mai bine”, a declarat presei un oficial din cadrul administraţiei Biden, scrie news.ro.

 CNN  Sursa Info AICI

La o ceremonie de semnare în Biroul Oval, Biden a declarat că ordinul restabilește „o poziție pe care au susținut-o și comandanții anteriori și, de asemenea, secretarii”.

„Ceea ce fac este să le permit tuturor americanilor calificați să își servească țara în uniformă și, în esență, să restabilească situația dinainte, unde personalul transgender - dacă este calificat în orice alt mod - își poate servi guvernul din armata Statelor Unite ," el a adăugat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cel mai cumplit scenariu

Nu am avut niciodată prea multe în comun cu diplomații, nici eu și nici tatăl meu, care îi numea gigolo și pomanagii care trăiesc pe picior...